Keuken ontwerpen tips

Keuken ontwerpen tips? Tips nodig om uw keuken zelf te ontwerpen? Door de tips hieronder kunt u inspiratie opdoen.

Voor meer inspiratie kunt u een gratis keukenboek vol met keukenopstellingen, prijzen en de mooiste ontwerpen bestellen –

Of bekijk de goedkoopste keukens >>>

Keuken ontwerpen tips

1. Een koelkast zet je vaak links of helemaal rechts van een keukenontwerp. De breedte van de meeste koelkasten is 60 centimeter. Het is niet ongebruikelijk om de koelkast in het midden te plannen wanneer u een keuken met een grote kastenwand heeft.

2. De afstand tussen koken en spoelen moet ruim zijn. Dit is je voornaamste werkruimte. Bij een kleine keuken moet u in ieder geval minimaal 90 centimeter ruimte tussen de wasbak en het de kookplaat te houden.

Bij een grote keuken wordt aangeraden maximaal twee en een halve meter aan werkruimte over te houden, anders word het onprettig werken.

3. Plan de vaatwasser altijd meteen links of rechts van de spoelbak. Dit in verband met voor spoelen. In het keukenontwerp kan je hiervoor een 60 centimeter of 45 centimeter kast nemen, dit zijn namelijk de standaardafmetingen voor vaatwassers. Vaatwassers van 60 centimeter zijn meer gemeengoed dan die van 45 centimeter.

4. Probeer zo veel mogelijk met grote keukenfronten te werken en vermijd zoveel mogelijk verschillende maten in de keuken. Dit om onrust te voorkomen. Werk bij voorkeur met 60 centimeter fronten waar mogelijk.

Moet er toch een 30 centimeter keukenfront in, zet deze dan aan de zijkant van een keukenontwerp.

5. Om ruimte in het ontwerp te maken, probeer indien mogelijk de keuken niet vol te stoppen met een hele batterij aan hangkasten. Hangkasten van 72 centimeter hoogte zijn optisch gezien het mooiste voor de meeste keukenontwerpen.

6. Ladekasten in de keuken zijn praktisch, maar ook hier geldt: Stop niet de hele keuken vol met ladekasten. Dit geeft een en al onrust, vooral wanneer er ook hangkasten in het ontwerp zijn verwerkt.

7. Wist je dat er ook twee apparaten in één keukenkast kunnen? Hartstikke handig als je weinig ruimte in je keuken hebt. Bijvoorbeeld de oven en de magnetron boven elkaar.

8. U kunt als beste in de keuken werken met een goede werkhoogte. Met een goede werkhoogte belast u uw rug niet en is het fijn om te koken. Vaak ligt deze hoogte rond de 90 centimeter.

9. Zorg ervoor dat de afstanden tussen verschillende keukenapparatuur niet te groot zijn. De spoelbak en de vaatwasser moeten bijvoorbeeld niet ver van elkaar af zijn. Het voorbereiden van het eten naar de koelkast, pannen en kookplaat. Denk slim na bij deze keuzes.

Dit was het overzicht met alle handige keuken ontwerp tips. Doe er uw voordeel mee, en breng uw droomkeuken in beeld.

Heeft u behoefte aan meer keuken ontwerpen tips? Ontvang dan de beste gratis keukenbrochures vol keukenopstellingen, trends en ontwerpen of start met het ontwerpen van uw keuken.